March 5, 2009

Google udvider produktporteføljen

Google udvider deres annonceformater og tilbyder nu expandable ads til en udvalgt skare af betatestere. Men der kan ikke gå så lang tid førend vi ser det på vores breddegrader.

Google slår 2 fluer med et smæk og er netop begyndt at ‘lege’ med expandable ads både igennem AdSense programmet og AdWords.
På Google AdSense officielle blog inside AdSense blev der den 4. marts offentliggjort at expandable ads er i betatest i henholdsvis USA og udvalgte europæiske lande som har hjemmesider på hollansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk.

Normalt er expandable ads den type annoncer, som pludselig vælter ud over din skærm ved mouseover og du skal aktivt lukke dem ned ved at trykke på krydset (som i 99,9% af tilfældene er gjort usandsynligt lille og dødsens svært at finde) til stor utilfredshed hos de fleste brugere. Google har dog valgt at tage den gyldne mellemvej så en bruger skal trykke på annoncen førend den folder sig ud i fuld størrelse.

Jeg har kun det officielle billede fra AdSense bloggen, så det må du nøjes med at kigge på indtil videre.

expandable_ad

Udover at skulle klikke på annoncen er der yderligere et par faktorer, som tilgodeser hjemmesidens brugervenlighed og brugerens tolerancetærskel overfor reklamer:

  • En annonce vil når den folder sig ud max være dobbelt så høj og bred end den er i ‘sammenfoldet tilstand’.
  • Når annoncen er foldet ud vil den ligge som et ekstra lag over hjemmesiden, så indholdet på hjemmesiden bliver hverken ændret eller skifter fysisk karakter.
  • Brugeren kan ‘klappe annoncen sammen’ når som helst.

Ydermere vil hjemmesiden IKKE tjene penge medmindre brugeren klikker en ekstra gang på annoncen og bliver sendt til annoncørens hjemmeside .
Med hensyn til AdWords delen er det pt. kun amerikanske annoncører og bureauer i Google’s 3rd Party Ad Serving program, som kan få glæde af expandable ads.

Hvis du vil se en oversigt over hvilke annonceformater Google tilbyder, samt hvordan og hvor man kan annoncere via Google og Google’s partnere kan du download pdf’en her: Google annonceformater.

Hvis du har fået blod på tanden og vil læse det med småt kan du kigge med på AdSense bloggen (OBS! På engelsk).

Jeg er dødsens spændt på at se hvornår vi får mulighederne i DK, men jeg vil skyde på at der ikke går synderlig lang tid da Google i øjeblikket i Europa arbejder rimelig intenst på at udbrede kendskabet til AdSense og Content Netværket….

Hvis du har set nogle eksempler udover ovenstående må du rigtig gerne give mig et ‘bip’, så jeg kan få nogle flere eksempler i artiklen (det’ sgu så kedeligt at bruge Google’s egne eksempler).
Søren J ;o)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress