October 28, 2008

Guide – Dynamic Keyword Insertion

Filed under: Google Adwords,Uncategorized — Tags: , — sorenj @ 6:50 pm

Effektiv brug af Dynamic Keyword Insertion (DKI).

Dynamic Keyword Insertion (fremover DKI, ellers får jeg skrivekrampe) er en af de smartere features ved Google AdWords systemet, som mange ikke kender til. Bureauer eller “AdWords evangelister” benytter sig i høj grad af denne ‘frækkert-feature’ for at tilpasse annoncetekster den konkrete søgning en bruger har foretaget. Og det er en ‘frækkert-feature’, hvis man kan finde ud af at bruge den rigtigt, da man kan forbedre sin CTR væsentligt (og dermed også sin Quality Score). DKI kan benyttes på Google, Yahoo! og MSN.

I dette indlæg vil jeg forsøge at give dig et total overblik over DKI, så du selv kan tilpasse dine annoncetekster.

Hvad er DKI så for en størrelse?
Du har muligvis lagt mærke til at nogle AdWords annoncer her fremhævet de dele af teksten, hvor dit søgeord er benyttet. Ganske enkelt for at understrege netop det du søger efter indgår i den konkrete annonce. Til hjælp for dig der søger og til gavn for dig der annoncerer…

Jeg har søgt på ‘fyring i brændeovn’ og resultatet ser således ud:

Søgeresultat for ‘fyring i brændeovn’

Som du kan se er søgningen jeg har benyttet fremhævet. Derudover er også ordet ‘Brændeovne’ i annonceteksten fremhævet, da det er relevant for søgningen jeg har foretaget.

- Måske Jobogliv.dk skulle læse det her indlæg en ekstra gang;o)

Annonceteksten skiller sig ud fra konkurrerende tekster (i det her tilfælde ret meget!) og “trækker” brugeren til sig. Utallige undersøgelser har vist at dette er med til at øge annoncetekstens CTR og som du sikkert allerede har læst i mit indlæg om AdWords Quality Score kan dette hjælpe din annoncer til endnu bedre performance. Din annoncetekst er ganske enkelt mere relevant overfor brugeren, da den viser præcist det som brugeren har søgt efter.

Annonceteksten benytter sig af DKI og ser således ud:

Smart ik’?

For at give dig et totalt overblik over de forskellige ‘tweaks’ som ligger i DKI tager vi udgangspunkt i én annoncegruppe. Lad os nappe en blomsterbutik, dem bruger Google altid selv når de kommer med eksempler.

 • Roser
 • Hvide roser
 • Tulipaner

Søgeordene i den konkrete gruppe er alle relaterede. Ideen er nu, at du kun behøver at skrive én annonce til gruppen og søgemaskinen vil derefter sørge for at tilpasse din annoncetekst med søgningen som brugeren har foretaget, ved at placere søgeordet i din annoncetekst.

Min annoncetekst kan udformes således:

Når annoncen er uploaded vil søgemaskinen (Google, Yahoo, MSN) automatisk udskifte {KeyWord:XXX} med dine valgte søgeord. Annonceteksten vil nu med de valgte søgeord så således ud:

Hvad så når en bruger søger på en variant af de søgeord jeg har udvalgt?

Hvis du benytter dig af Broad Match og nogen eksempelvis søger efter ‘langstilkede hvide roser’, vil din annonce stadig blive vist, men da søgningen ikke er identisk med dine udvalgte søgeord vil din standard annonce blive vist. Den ser således ud:

Standardteksten er den tekst du definerer efter “{KeyWord:”.
Men husk ikke at overskride grænsen for maximum antal tegn, inklusive mellemrum (Overskrift 25 tegn, 2 x Tekstlinie 35 tegn, Visningsurl 35 tegn).

Du kan altså benytte DKI hvor du har lyst til i din AdWords annonce, også din visningsURL og det er med til at understøtte den søgning en bruger har foretaget. Dermed er din annoncetekst alt andet lige mere relevant overfor brugeren og forhåbentlig øges annoncens CTR, samt i sidste ende dine konverteringer.

Variationer – Store og små bogstaver.
Som du sikkert allerede har lagt mærke til har jeg i min DKI-annonce brugt både store og små bogstaver de 3 gange jeg har skrevet ‘keyword’. Udover indsættelsen af et søgeord i annonceteksten kan du også bestemme om søgeordet skal være med stort eller småt. Du har følgende muligheder:

 • keyword - kun små bogstaver
 • Keyword – Det første bogstavet i ordet begynder med stort
 • KeyWord – Det første bogstav i hvert ord begynder med stort
 • KEYword – Alle bogstaver i det første ord er store
 • KEYWord – Alle bogstaver i det første ord er store OG det første bogstav i det næste ord er stort
 • KEYWORD – Alle bogstaver er store

Sådan! Nu har du 100% styr på Dynamic Keyword Insertion og kan gå igang med at skrive annoncetekster, som passer fuldstændig til det brugere leder efter. En fin lille ‘offentlig hemmelighed’ er nu kommet frem i søgelyset og kan være med til at hjælpe dig skridtet videre.

Husk på ALTID lige at tjekke dine annoncer inden du smider det hele live, for der er utallige eksempler på hvordan man ikke skal gøre det, nogen af dem ret komiske… Ideen med DKI er at tilpasse annoncetekster og spare tid, men engang imellem er det ikke smart at sprænge over hvor gærdet er lavest.

En sidste detalje er at din Quality Score ikke automatisk bliver bedre ved brug af DKI. Tilgengæld kan dine søgeords CTR blive væsentlig forbedret og dermed indirekte også øge din kontos samlede QS.

God fornøjelse.

5 Comments »

 1. AdWords. Dynamic Keyword Insertion | Soren J…

  En guide fra Sorenj.net, denne gang er emnet Dynamic Keyword Insertion (DKI). En effektiv metode som kan øge din kontos CTR betragteligt og i sidste ende din kontos Quality Score.

  God fornøjelse ;o)…

  Trackback by www.anyhed.dk — November 12, 2008 @ 6:47 pm

 2. Rigtig god gennemgang.
  Det er virkelig smart, og jeg er overbevist om at det er med til at øge antallet af kliks en del, når man rammer præcis det som folk gerne vil finde :)

  Comment by Kim Andersen — November 13, 2008 @ 9:51 am

 3. Fed oversigt, jeg har det med at glemme syntaksen.

  Din post er blevet bookmarked, så nu husker jeg det sikkert fremover :-)

  Der findes desuden en hel bunke andre dynamiske Adwords parametre, hvis nogen skulle være interesseret:
  http://www.bgtheory.com/blog/using-adwords-dynamic-parameters-in-links/

  Reply fra Sorenj.
  Brad Geddes som du har fundet er super cool på det tekniske plan. Jeg har selv været på et par kurser med ham, da jeg boede i USA. Hvis man får muligheden for noget undervisning af Brad, så slå til!!!??? Han er suuuper nørdet på den fede måde ;o)

  Comment by Søren Sprogø — November 17, 2008 @ 9:35 am

 4. [...] af avancerede match metoder i AdWords. I forlængelse af mit tidligere indlæg om Dynamic Keyword Insertion, er det relevant også at snakke lidt omkring de forskellige match metoder, man kan benytte sig af [...]

  Pingback by AdWords match metoder | Soren J — March 4, 2009 @ 5:44 pm

 5. Bra text Sören!
  När lägger du upp en spegling av bloggen på svenska :)?

  /MB

  Comment by Martin — June 22, 2009 @ 1:53 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress